Assetmanagement en vastgoedrekenen

Training Assetmanagement en vastgoedrekenen

Oude wijn in nieuwe zakken of is Assetmanagement dé manier waarop corporaties dienen om te gaan met hun vastgoed? Veel corporaties worstelen met deze vraag. Bekende termen als Strategisch Voorraadbeleid en Complexbeheer lijken te zijn vervangen door Vastgoedsturing en Assetmanagement. Maar wat houden deze termen nu eigenlijk in en – veel belangrijker – wat kun je er als corporatie mee?

In de Woningwet is opgenomen dat corporaties hun vastgoed dienen te waarderen op basis van marktwaarde. Wat komt daar bij kijken? En welk effect hebben de marktwaarde- en beleidswaardesystematiek op beslissingen in het Assetmanagement?

In deze training krijgen de deelnemers aan de hand van concrete voorbeelden zicht op waar Assetmanagement om draait. De verschillen tussen beleidswaarde en marktwaarde komen aan bod, evenals het denken in rendementen. En dat leidt tot verrassende inzichten zoals ‘de onrendabele top bestaat niet’ en ‘investeren in duurzaamheid levert geld op voor de corporatie’.

Gedurende de training ontstaat het besef dat Assetmanagement (dat de spil vormt binnen Vastgoedsturing) geen ver-van-mijn-bed-show is, maar direct toegepast kan worden in de praktijk. En dat het waarderen op marktwaarde en het denken in beleidsrendement tot compleet nieuwe inzichten leidt, met andere vastgoedkeuzes tot gevolg.

Programma

Klik hier voor het programma.

Wat levert het je op?

Na het volgen van deze training ben je in staat om natuurlijk evenwicht te bieden in discussies rondom Assetmanagement binnen jouw organisatie. Je kent de principes van Assetmanagement en vastgoedrekenen, kunt taxeren waar jouw organisatie nu staat en wat nodig is om de organisatie een stap verder te brengen.

Voor wie?

Deze training behandelt laagdrempelig de onderwerpen Assetmanagement en vastgoedrekenen en is daarmee uitermate geschikt voor non-financials als managers en medewerkers van de afdelingen Wonen, Vastgoed en Beleid.

Cursusduur

1 dag

Docent

Arnoud Spithoven

Studiebelasting buiten cursusdagen

4 uur facultatief

Punten voor permanente educatie

7PE punten

Extra

Na afloop van deze cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Data en kosten

Arrangementskosten per dag € 70,00.

Deelnamekosten € 575,00.

Voor deze training werken wij samen met Habitask. De inschrijving verloopt via de website van Habitask.

Wij adviseren u graag

Wij vertellen u graag all ins en outs over assetmanagement.

We Care Consultants
IJsselkade 15
7201 HC Zutphen

info@wecareconsultants.nl
0575 – 20 20 25

Een selectie uit onze projecten:

Gebiedsontwikkeling voor Wonen en Zorg Nijmegen

Voor Zorggroep ZZG en Woningstichting De Gemeenschap heeft AS-Vastgoed een visie ontwikkeld voor de herontwikkeling van een voormalige schoollocatie in Nijmegen.

Lees verder >>

Nieuw concept voormalig verzorgingshuis

Voor woningcorporatie De Alliantie hebben wij, samen met een trainee-gebiedscoordinator van de Alliantie zelf, een nieuwe verhuurstrategie ontwikkeld voor het complex Puntenburg.

Lees verder >>

Nieuwbouw kleinschalig wonen Heerde

Voor de Raad van Toezicht van Viattence hebben wij een second opinion uitgevoerd op de plannen voor de herontwikkeling van een van de woonzorglocaties. Onze focus lag daarbij (...)

Lees verder >>

Praat met ons over uw plannen